Möt våra medarbetare

MÖT CAMILLA EKEHOV SOM JOBBAR PÅ MODERN EKONOMI I LUDVIKA!

Anställning:

Anställd på Modern Ekonomi sedan 2016.

Utbildning?

"Kandidatexamen i ekonomi via Högskolan Dalarna."

Tidigare jobb?

"Många olika serviceyrken, allt från hotell och restauranger i Sverige till olika spelbolag på Malta och en säsong med STS Alpresor i Österrike. Efter studier och diverse vikariat hamnade jag till sist på Modern Ekonomi i Ludvika."

Vad innebär din roll på Modern Ekonomi?

"Jag ansvarar dels för egna kunder med allt vad det innebär från redovisning till deklarationer, samtidigt som jag fungerar som avlastning för mina kollegor när det behövs. Dessutom är jag både kontorsadministratör och skyddsombud. Som kontorsadministratör är det mitt jobb att lämna in årsredovisningar till Bolagsverket, skicka deklarationer till Skatteverket, ha övergripande koll på hur vi ligger till tidsmässigt på kontoret. Det är även jag som beställer allt kontorsmaterial och liknande. Så man kan säga att jag är lite allt i allo."

Vilka är de största utmaningarna på Modern Ekonomi?

"Eftersom jag är ny i branschen har det varit väldigt mycket att lära sig. Nu i högsäsong kan man nog säga att jag stöter på utmaningar mer eller mindre varje dag. Generellt tycker jag annars att en stor utmaning inom Modern Ekonomi och branschen överlag är att hänga med i den digitala utvecklingen."

Hur finner du arbetsmiljön på Modern Ekonomi?

"Bra! Just på vårt kontor sitter vi i enskilda kontor men man har alltid kollegor precis utanför dörren och det finns alltid någon att bolla tankar och idéer med. Vi har högt i tak, det bidrar till en god stämning! "

Vad är det bästa med Modern Ekonomi?

"Att vi inom koncernen besitter så otroligt mycket kompetens och erfarenhet! Finns inte hjälp att få på just mitt kontor finns det alltid en kollega att ringa någonstans i Sverige som jobbar med liknande frågor och kunder, det är superkul tycker jag! Sen är det väldigt roligt att det finns möjlighet att kunna hjälpa till på andra kontor om det skulle behövas. Jag har varit på kontoret i Sundbyberg och avlastat vid ett tillfälle och det var verkligen nyttigt att ta del av hur andra kontor arbetar."

Fritidsintressen?

"Med en dotter på 2,5 år blir det inte mycket fritid över, men jag har nyligen börjat rida igen efter ett uppehåll på sisådär 20 år. Finns det tid över tillbringar jag den gärna i skidbacken eller vid sommarstugan." 

 

MÖT ROLF KARLÉN SOM JOBBAR PÅ MODERN EKONOMI I FALKÖPING!

Anstälning:

Har jobbat 14 år på Olssons Redovisningsbyrå som numera är en del av Modern Ekonomi. Anställd på Modern Ekonomi sedan 2016.

Utbildning?

”Jag började med att gå två år på gymnasium, social linje. Efter att ha jobbat några år på Volvo, gjort lumpen m.m. så ville jag göra något annat och läste då ytterligare en gymnasieutbildning som kallades högre ekonomisk specialkurs på tre terminer. Därefter började jag arbeta på Olssons Redovisningsbyrå 1986 och läste samtidigt en hel del bokförings- och bokslutskurser och genomgick också utbildningen Diplomerad redovisningskonsult. Därefter har jag gjort en del aktualitetsutbildningar och även några andra kortare kurser.”

 Tidigare jobb?

”Fabriksjobb på Volvo mellan 1979-1985, Kontorsjobb på Bo Tidqvist Maskin AB (försäljning av lantbruksmaskiner) 1985-1986, Olssons Redovisningsbyrå 1986-2000, Bo Tidqvist Maskin AB, Vättermaskin AB /Axima i Floby AB 2000-2016 och sedan redovisning igen på Modern Ekonomi 2016-.”

 Vad innebär din roll på Modern Ekonomi?

”Jag arbetar med att hjälpa och ge råd till kunder med löpande redovisning, bokslut, deklarationer och en del andra uppdrag. Det innebär att jag har ett ansvar att se till att våra kunders redovisning motsvarar alla lagkrav, att kundernas redovisning verkligen visar ett rättvisande resultat och ger dem ett bra beslutsunderlag.”

Vilka är de största utmaningarna på Modern Ekonomi?

”Internt inom ME tror jag den största utmaningen är att ersätta den spetskompetens som finns bland de tidigare cheferna som nu nått/närmar sig pensionsåldern. Den digitala utvecklingen är också en stor utmaning, både att hänga med teknikmässigt men även att vi personal ska hänga med i utvecklingen.”

Hur finner du arbetsmiljön på Modern Ekonomi?

”En bra arbetsmiljö där det finns förmåner som t.ex. friskvård, möjlighet till kontorsmassage m.m. Finns också möjlighet till flexibel arbetstid genom att jobba lite mer vid högsäsong och lite mindre vid lågsäsong. Passar mig bra då jag gärna jobbar i skogen på hösten.”

Vad är det bästa med Modern Ekonomi?

”Goda arbetskamrater, trevliga kunder inom många branscher. Man får också en större bredd i sin kunskap när man jobbar på ME än när man jobbar på ett företag.”

Fritidsintressen?

”Skogsarbete i egen skog, sommarstuga och villa med trädgårdar att sköta, sportintresserad dock ej eget utövande numera.”

 

Jag vill veta mer!

Ang personuppgifter | Dessa uppgifter kommer vi på Modern Ekonomi använda för att på bästa sätt kunna hantera och svara på din förfrågan. Finns fortsatt intresse av våra tjänster och lösningar sparar vi uppgifterna i vår kontaktdatabas för återkommande information och marknadsföring av våra produkter och tjänster.

Personuppgiftsansvarig är Modern Ekonomi. För frågor angående hanteringen av personuppgifterna eller en begäran om vilken information som finns sparad ber vi dig kontakta info@modernekonomi.se